Cinema Valli Pula

SchoolTour

18.09.2018 Pula, CRO

Details

Time : 12:00
Venue : Cinema Valli
Address : Giardini 1
Zip : 52100 Pula
Contact Website : http://www.mic.hr/news/glazbeni-poucak-u-bujama-koncert-frane-zivkovica

POU Grada Rovinja od 2006. godine edukativne koncerte – koji se u Rovinju održavaju od 2002. godine – ostvaruje u suradnji s Istarskim pododborom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Autorice projekta pod nazivom Glazbena srijeda i Glazbeni poučak su Nataša Dragun, Tatjana Mesar i Aleksandra Golojka, članice HDGU-a.

Program svake sezone čini niz tematskih koncerata koji se održavaju za trajanja školske godine, srijedom u poslijepodnevnim satima. Cilj mu je mladima predstaviti osobitosti različitih glazbenih žanrova i približiti im suvremenu glazbenu scenu. Temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, a na koncertima predstavlja odabrane glazbene pojmove i stilove, instrumente, izvođače…

Ciklus je namijenjen učenicima redovitih osnovnih, srednjih te glazbenih škola ali i široj publici. Koncerti su didaktičko-metodički oblikovani kao nastavni sat i ponuđeni školama kao dopuna nastavi glazbenog odgoja (doživljaj glazbe uživo, razgovor s izvođačima i skladateljima, susret s različitim instrumentima, multimedijalni pristup). Dodatni motivirajući čimbenik je gostovanje učenika glazbenih škola (GŠ Ivana Matetića Ronjgova iz Pule, OGŠ iz Rovinja te OGŠ iz Poreča i GŠ iz Kopra, Slovenija) koji edukativni sadržaj mladoj publici svojim izvedbama dodatno približavaju. Izlaganja su dvojezična.

Tri sezone pod nazivom „Glazbena srijeda“ ostvarene su u suradnji s POU i održale su se u Kazalištu „Antonio Gandusio“ .U 2010. godini Ciklus edukativnih koncerata premješta se u MMC Grada Rovinja, koji je ujedno postaje i suorganizator, a pokrovitelji su Grad Rovinj i TZ Grada Rovinja te mijenja naziv u „Glazbeni poučak“.
2011. godine MMC se pripaja POU-u Grada Rovinja a „Glazbeni poučak“ nastavlja svoj kontinuitet.

Više informacija: http://www.pour.hr/posebni-projekti/glazbeni-poucak